Сб. Лип 27th, 2024

Сьогодні, 17 листопада, відзначається Міжнародний день студента і День студента в Україні. Віряни вшановують пам’ять святого Григорія Чудотворця. До Нового року залишилося 44 дні.

ЯКЕ СЬОГОДНІ СВЯТО

17 листопада в Україні та світі святкують Міжнародний день студента та День студента в Україні. Подію було встановлено під час Всесвітнього конгресу студентів.

На жаль основою цього дня стали трагічні події 1939 року, коли під час мирної демонстрації в Чехії було смертельно поранено одного зі студентів.

Його смерть викликала хвилю протестів, які привернули увагу окупаційної влади (нацистів). Тому було вирішено закрити всі вищі навчальні заклади Чехії на три роки.

ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Іменини сьогодні мають власники таких імен: Григорій, Лазар, Михаїл, Никон, Сергій, Андрій.

Талісманом людини, народженої 17 листопада, є гіацинт. Надзвичайні властивості цього каменю були відомі людству ще з давніх часів. Однак існувало повір’я, що володіти гіацинтом можуть лише мужні та вольові люди.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ

Наші предки називали цей день “Григорій Зимовказник” на честь святого Григорія Чудотворця. Селяни йшли до криниць чи водойм та прислухалися до води: якщо вода текла тихо, значить зима буде теплою.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ 17 ЛИСТОПАДА

  1. Не варто сваритися з рідними й близькими.
  2. Заборонено байдикувати, тому що зима тоді буде важкою.
  3. Не слід переїдати і зловживати алкоголем.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.