Сб. Лип 27th, 2024

Фото ілюстративне

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму. В Україні на цю дату припадають День машинобудівника, День вихователя і дошкільних працівників.

ЯКЕ СЬОГОДНІ РЕЛІГІЙНЕ СВЯТО

27 вересня за новим (новоюліанським) церковним календарем віряни вшановують пам’ять мученика Калістрата. Мученик Калістрат був християнином, який жив у часи переслідувань християн у III столітті. Він народився в Карфагені, а його дід був свідком страждань і воскресіння Ісуса Христа. Калістрат служив у римській армії і не ховав своєї віри. Одного разу його зрадив товариш по службі, який побачив, як він молився Богові.

Калістрата заарештували і піддали жорстоким катуванням, але він не відрікся від Христа. Його кинули у темницю, де він продовжував молитися і проповідувати Євангеліє іншим ув’язненим. Таким чином, він навернув до Христа 49 солдатів, які стали його духовною дружиною. Усіх їх вивели на берег моря і наказали шанувати ідолів, але вони відмовилися. Тоді їм зв’язали руки і ноги і кинули у море з каменями на шиї. Так вони померли, отримавши вінець мучеництва.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

День ангела відзначають власники таких імен: Аристарх, Віктор, Герман, Дмитро, Ігнат, Марк, Михайло, Петро, Федір, Федір, Акуліна та Февронія.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

Різке похолодання – слід очікувати ранню весну.
Ранкові заморозки обіцяють швидку зиму, а якщо погода ясна і тепла – холоди настануть нескоро.
Якщо журавлі летять на південь, не поспішаючи, досить високо і курликають – то осінь буде теплою.
Перелітних птахів уже не видно, значить, будуть тріскучі морози.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ

Не гоже нині багато пити та їсти
Не варто у цей день укладати важливих угод
Не слід сьогодні ворожити та грати у карти 

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.