Сб. Лип 27th, 2024

19.01.24

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

10 пожеж, у яких загинуло двоє людей. І це лише з початку року, і лише у Дубенському районі. Цифри немалі. Тому рятувальники вирішили нагадати людям правила пожежної безпеки. Наша Ольга Данілюк теж приєдналась до профілактичного рейду.

Прокинулася від того, що в роті запах диму, побігла по кімнатах ніде нічого не горить, я виглянула у вікно бачу МНС ліхтариками світять, відкрила двері стіна біла завіса. Рятувальники потім постукали, кажуть пожежа, схопила документи і надвір.

Людмила розповідає про пожежу в п`ятиповерхівці міста Дубно. Там зранку 18 січня на п`ятому поверсі зайнялася квартира.

На жаль, чоловіка та жінку вогнеборці врятувати не змогли. Ймовірною причиною займання називають необережність під час паління. Однак, сусідам загиблих у цю версію повірити важко.

Лише на Дубенщині з початку року виникло 10 пожеж, де загинуло 2 людини. Тому рятувальники провели профілактичний рейд з населенням.

До слова, саме в цій квартирі села Бортниця 10 років тому через неправильну експлуатацію печі виникла пожежа. Обійшлося без жертв. Тепер мешканка оселі, каже, що правил пожежної безпеки в побуті дотримується.

Тим в кого рятувальники бачать порушення правил експлуатації печі, на місці підказують чому необхідно їх усунути.

Очищати димоходи та печі від сажі – ще одні з головних правил. Їх нагадують не лише неблагополучним сім`ям, а й багатодітним.

Такі профілактичні бесіди працівники ДСНС проводять з населенням упродовж усього опалювального сезону. Бо основними причинами пожеж є необережне поводження з вогнем та порушення правил обладнання й експлуатації печей.

Загалом в області з початку року виникло 50 пожеж, у яких загинуло 4 людей. За минулий рік ця цифра в рази більша і становить 1176 займань та 30 смертей, серед яких 1 дитина.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.