Пт. Вер 20th, 2024

Слідчі Дубенського РВП закінчили досудове розслідування за фактом умисного вбивства та за погодження прокуратури скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Нагадаємо, подія сталася четвертого травня цьогоріч у селі Рачин. Досудовим розслідуванням встановлено, що в обідню пору між тоді ще 74-річним чоловіком та його 73-річною дружиною виник черговий побутовий конфлікт.

Розлютившись, пенсіонер взяв дерев’яну палицю, якою умисно наніс їй декілька ударів в область голови. Отримані травми у виді відкритої черепно-мозкової травми з переломами кісток черепа виявилися несумісні із життям — потерпіла загинула на місці події.

Її тіло виявив за спільним місцем проживання зять, який і викликав поліцейських.

Із місця події слідчі вилучили речові докази, зокрема й знаряддя злочину. 74-річного жителя села Рачин затримали в порядку статті 208 КПК України, а за фактом умисного вбивства повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 115 КК України.

На період досудового розслідування підозрюваний перебував під вартою.

Обставини, які пом’якшують покарання, досудовим розслідуванням не встановлені. Обставини, які обтяжують покарання – вчинення злочину щодо особи похилого віку та вчинення кримінального правопорушення щодо дружини.

За скоєне йому може загрожувати довічне ув’язнення.

Про це інформує відділ комунікації поліції в Рівненській області.

Читайте також: Жителів Вараського району викрили на незаконному зберіганні зброї та бурштину

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.