Сб. Жов 19th, 2024

Четверо військових, які успішно пройшли курс реабілітації у КП “Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни” РОР, взяли участь у фотосесії. Вона проводилася задля створення благодійного календаря на підтримку каністерапії. Про це повідомляють в Рівненській ОДА,

Благодійний проєкт «Незламні» організувала Громадська організація «P4P». ГО постійно бере участь у реабілітації військових, залучаючи при цьому собак.

Для фотосесії чоловіки обирали улюблену тварину-терапевта.

Серед учасників проєкту – 31- річний доброволець з Молдови Іон Бубуйок. Чоловік брав участь в пекельних боях у складі 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ”. Внаслідок артобстрілу отримав важке поранення голови і руки. Суттєві пошкодження зазнали й моторні функції. Місяць був абсолютно не рухомий.

Іон — взірець роботи над собою. Його прагнення до відновлення заслуговує захоплення. Завдяки своїй старанності та внутрішній силі він досяг неймовірних успіхів за час реабілітації», – розповідають каністерапевти.

Нині Іон інтенсивно вивчає українську мову. На фотосесію він обрав білу швейцарську вівчарку Ройса. Під час реабілітації вони стали справжніми друзями.

Богдан Мулярчук родом з міста Тернопіль. Минулого року під час бойових дій у Луганській області отримав осколкові поранення. Під час проходження реабілітації у госпіталі не пропускав жодного заняття із собаками. Терапевти розповідають, що Богдан був найактивнішим учасником.

Для фотосесії чоловік обрав білу швейцарську вівчарку Міраж.

Анатолій Махотін – уродженець Хмельниччини, боєць 81-ої окремої аеромобільної бригади. З перших днів повномасштабного вторгнення пішов добровольцем захищати Україну. Анатолій отримав важкі поранення 1 січня цього року в Луганській області, після піврічної реабілітації повернувся до побратимів.

Чоловік запам?ятався терапевтам і всім працівникам госпіталю великою любов?ю до тварин. Адже навіть перебуваючи на лікуванні, Анатолій годував, лікував і прилаштовував безпритульних тваринок.

Для фотосесії він обрав малінуа Ірму.

Роман Зубов родом з Дніпровщини. Після строкової служби в Десні побув удома лише два місяці. До війни мріяв потрапити в спецпідрозділ Корд. Після початку повномасштабного вторгнення, разом із товаришами по службі, пішов добровольцем. У лютому цього року отримав тяжке поранення під Бахмутом. Після того потрапив у Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.

Я не любив спілкуватися з психологами взагалі. Проте одного дня мені запропонували піти на каністерапію. Я почав ходити та не пропускав жодного із занять. Ба більше, я просив терапевтів залишитися довше, щоб просто поспілкуватися з ними та погратися із собаками, — розповів Роман.

На фотосесію він обрав кане-корсо Беллу, адже колись мріяв саме про таку собаку.

На знак подяки Роман придумав для тварин-терапевтів шеврон «Ментальні воїни». Там зображені три білі швейцарські вівчарки, які найчастіше були присутні на заняттях. Біля кожної собаки — військовий.

Це ніби уособлення процесу одужання солдата завдяки собаці. Це був мій ніби як прощальний подарунок за їхню працю. В інтернеті потрапив на рекламу, його тричі переробляли, але ідею все-таки вдалося втілити у реальність, — поділився чоловік.

Читайте також: Рокитнівські поліцейські зібрали “теплі подарунки” для захисників на Різдв

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.