Пт. Жов 25th, 2024

Понад 71 млн грн матеріальної допомоги отримали громади Рівненщини

 Про це повідомила Рівненська обласна держадміністрація.

Це все було організовано в межах співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА», де 10 тергромад області отримали матеріальну допомогу на загальну суму понад 71 млн грн. Партнерство з проєктом розпочалось ще в червні 2022 року.

«Надана допомога включала рятувальну спецтехніку, міні екскаватори-навантажувачі та генератори. Крім цього, громади отримали комп’ютерну техніку, мотопили, ледліхтарі, мотопомпи, комплекти рятувальних інструментів тощо», – повідомив директор Департаменту економічного розвитку й торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк.

Він також зазначив, що на сьогодні партнерами проєкту є 10 громад області: Білокриницька, Гощанська, Здолбунівська, Клесівська, Костопільська, Корецька, Острозька, Радивилівська, Рокитнівська та Сарненська.

Головна мета «ГОВЕРЛИ» – просування та здійснення реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування. Посилення їх спроможності й ефективності надання послуг, а також підзвітності перед громадянами.

До того ж, фахівці проєкту спільно з Рівненською ОДА розробили інтелектуальну систему аналізу даних та підтримки прийняття управлінських рішень – Аналітичний портал Рівненщини. Наразі 5 інтерактивних дашбордів геопорталу вже є у публічному доступі, ще 7 – у закритому форматі для службового використання.

Також на сьогоднішній день здійснюється реалізація грантової програми у пілотних громадах проєкту, який передбачає дослідження стану доступності соціальних послуг, підготовку «соціального паспорту громад», розроблення рекомендацій щодо перспектив забезпечення сталості наявних послуг та перспектив міжмуніципальної кооперації.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.