Пт. Вер 20th, 2024

За лікування хворого брата жителька Рівного перерахувала «закордонному лікарю» понад 700 тисяч гривень. Зазначають у відділі комунікації поліції в Рівненській області.

Днями до Рівненського районного управління надійшла письмова заява жительки обласного центру, що вона потрапила на гачок аферистів.

В одній із соціальних мереж вона познайомилася із чоловіком. Останній представився лікарем-нейрохірургом із США. Під час спілкування потерпіла розповіла новому знайомому про тяжку хворобу брата. Той підтвердив діагноз і запевнив, що зможе приїхати в Україну, оглянути родича та навіть забрати його на лікування до Штатів, – встановили поліцейські.

Для цього потрібно написати заяву на електронну пошту ООН, де він наразі «працює», щоб лікарю надали відпустку. Невдовзі жінці прийшла відповідь, що для цього потрібно заплатити 2 200 доларів.

«Медик» переконав знайому перекинути гроші та обіцяв їх повернути. Надалі потерпілій повідомили, що необхідно заплатити іще 4000 доларів. Коли вона їх перерахувала — довелося платити ще: за обладнання для транспортування, лікування та інший багаж, – йдеться у повідомленні. 

Загалом кишені аферистів поповнилися на понад 700 тисяч гривень.

За фактом шахрайства, вчиненого у великих розмірах, слідчі Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 4 статті 190 КК України.

Поліцейські встановлюють причетних до злочину осіб.

Не довіряйте незнайомцям, які просять вас переказати кошти чи віддати їх на лікування когось із родичів. Шахраї можуть представитися будь-ким. Ретельно перевіряйте інформацію та бережіть свої заощадження, – наголошують поліцейські.

Читайте також: Переправляли ухилянтів через кордон: за матеріалами СБУ Рівненщини підозрюють 7 осіб

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.