Пт. Вер 20th, 2024

16.01.24

Павло Невесенко, Володимир Захаров

У Рівненському обласному госпіталі відкрили першу в Україні майстерню з ремонту крісел колісних. Вона стала частиною нового відділення. Його відкрили за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я. Деталі дивіться далі у сюжеті.

Лікарі госпіталю ветеранів війни, складають новенькі крісла колісні, які отримали від міжнародних партнерів. Навчатимуть поранених військових користуватись кріслами та самообслуговуванню. Розповідають вони легкі у збиранні та обслуговуванні. А в рамках реабілітації пацієнтів, важливою є і їхня соціалізація у суспільстві.

А ось це ноу-хау для госпіталю. На склади потрапили й унікальні пристосування, для крісел колісних, так звані мотоцикли. З їх допомогою люди з травмами спинного мозку зможуть пересуватися поза межами приміщення.

Окрім цього у новому відділені госпіталя відкрили й першу в Україні майстерню з ремонту крісел колісних. Очільник закладу Андрій Бурачик розповідає відкрити нове відділення вдалося за кошти всесвітньої організації охорони здоров’я та обласного бюджету. Витратили на облаштування відділення 12 мільйонів гривень.

Також згідно з вимогами в госпіталі відкрили й кабінет асертивних технологій та зони для навчань людей зі спінальними травмами. До слова, з початку року 20 пацієнтів пройшли такі навчання на кріслах колісних.

Читайте також: Мешканець Рівненщини намагався уникнути адмінвідповідальності

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.