Пт. Вер 20th, 2024

Дата: 13.03.2024 12:58

Кількість переглядів: 7



 

Костопільська громада підписала Меморандум про співпрацю і межах реалізації проєкту «Активна молодь – сильна громада».

Меморандум про співробітництво підписали 14 березня в.о. міського голови Давид Дідух і громадська організація «Центр політичних студій». Документ затверджено в межах реалізації проєкту «Активна молодь – сильна громада», що впроваджується ЦПС за підтримки Проєкту USAID «ГОВЕРЛА».

Як повідомив керівник проєкту Віталій Світлик, предметом Меморандуму є розвиток співробітництва між громадою і «Центром політичних студій» у впровадженні молодіжної політики на рівні громади, із безпосереднім залученням місцевої молоді та вимушено переміщених молодих людей.

Згідно з документом, Костопільська громада забезпечить участь молоді у заходах проєкту (презентаціях, навчаннях, таборуваннях та форумах), сприятиме поширенню інформації про діяльність та заходи у рамках проєкту, забезпечить приміщення для зборів Молодіжної ради, а також зокрема сприятиме в розробці та прийнятті місцевого нормативно-правового акту для покращення діяльності Молодіжної ради. Зі свого боку, команда експертів проєкту забезпечить фаховий супровід громади у заходах проєкту, надасть інформаційні та аналітичні матеріали, а також передасть обладнання для матеріальної підтримки молодіжних рад.

Метою проєкту є створення активних та впливових молодіжних рад у 30 громадах-партнерках, зокрема в Костопільській, підвищення рівня практичних знань і навичок членів цих молодіжних рад для ефективної і впливової участі у місцевих справах та процесах прийняття рішень. Під час зустрічі представили заплановану проєктну діяльність, розповіли про подальші кроки й напрямки співпраці, презентував календарний план заходів, розповів про те, що чекатиме на учасників і учасниць серії заходів під егідою Школи молодіжних рад, яка стартує незабаром.

Нагадаємо, що Костопільська громада бере участь у проєкті «Активна молодь – сильна громада» з березня цього року.

Ця публікація створена спільно з ГО «Центр політичних студій» в рамках проєкту «Активна молодь – сильна громада» та стала можливою завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цієї публікації не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.