Сб. Вер 21st, 2024

Рівно два роки тому — 14 березня 2022 року — росія підло серед ночі завдала двох ударів по адмінприміщенню телевежі в Антополі. Рятувальна операція та розбирання завалів тривало два дні. Тоді загинув 21 боєць Національної гвардії.

Сьогодні на Рівненщині вшанували пам’ять 21 нацгвардійця, які загинули внаслідок ракетного удару. Жалобні заходи відбулися у селі Антопіль.

«Антопіль – один зі шрамів цієї війни на обличчі тилової Рівненщини. Сьогодні рівно два роки як це село зазнало ворожого ракетного обстрілу. Загинув 21 нацгвардієць. Хлопці несли службу на стратегічному об’єкті. Тоді вперше з початку повномасштабного вторгнення в області оголосили жалобу. Вічна пам’ять Героям!» – зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

Біля меморіального знаку, спорудженого у пам’ять про загиблих нацгвардійців, присутні представники влади, силовики та рідні поклали квіти.

“Усі вони представники різних населених пунктів нашої області, серед них і рівняни Юрій Білевич, Ігор Чеховський, Валерій Ворон та Георгій Козюхно. Кожен із них пройшов свій життєвий шлях, і всі — добровольцями стали на захист рідної землі, як тільки розпочалось повномасштабне вторгнення. Ці хлопці — усі 21 загиблий — стали одним з перших свідків та жертв російського терору. І ми повинні пам’ятати про цю страшну подію, шанувати пам’ять наших захисників та головне, зробити усе, аби зупинити російську навалу,” – зазначив секретар Рівненської міської ради, виконувач обов’язків міського голови Рівного Віктор Шакирзян.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.