Сб. Вер 21st, 2024

19.03.24

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

Судяться за 2 мільйони гривень компенсації. Мова про суд між сім’єю з Рівненщини та Рівнеобленерго. Улітку 2022 року в селі Зоря згоріло помешкання. Власники вважають, що виною у всьому лічильник, який встановили енергетики. Останні заперечують, мовляв, уся відповідальність на господарях будинку. Що вирішив суд, далі у сюжеті.

Сім’я з Рівненщини вже другий рік судиться з Рівнеобленерго. Усе через пожежу у селі Зоря. Там згорів будинок сім’ї Коломисів.

За актом ДСНС пожежа виникла всередині лічильника. Його у 2018 році встановили працівники Рівнеобленерго. Та адвокат останніх заявив, що відповідальність лежить на власниках помешкання.

Сторона позивача стверджує, що ця норма є некоректною, оскільки ізолятора вводу у будинок не було. А договір, котрий сім’я підписувала у 2015 році вже не був актуальним.

Обговорили й стан лічильника. Адже представник Рівнеобленерго стверджує, що лічильник був справний при встановленні. Сторона позивача з цим погоджується та наголошують, що працівники обленерго не проводили технічні перевірки.

Зі сторони “Рівнеобленерго” заявили, що лічильник може працювати 10 років без перевірки. А також, що у момент пожежі могло бути перевантаження системи.

Сторона ж позивача вважає даний аргумент не коректним. Адже, пожежа відбулась влітку у нічну пору, коли енергообладнання було вимкнене.

Потому суддя оголосив перерву, оскільки час на розгляд справи був вичерпаний. Наступне засідання відбудеться 12 квітня.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.