Нд. Вер 22nd, 2024

19.03.24

Людмила Жук, Володимир Захаров

У православних християн розпочався найдовший піст. Він триватиме аж до Великодня. Цьогоріч він розпочався 18 березня. Закінчиться 4 травня. Священники кажуть, утримання від їжі – не основна мета посту. Наголошують, церква не змушує вірян обмежувати себе у їжі. Чи дотримуються рівняни посту – далі у сюжеті.

18 березня у Православних Християн розпочався Великий піст. 48 днів перед найбільшим церковним святом Великоднем. Парафіянам радять провести в гармонії з собою, спілкуватися з ближніми та обмежити себе у харчуванні, такими продуктами як риба, м’ясо, яйця, молоко та молочні продукти. Проте священники наголошують. Церква не змушує нікого відмовлятися від звичних продуктів.

Піст – це передусім утримання від гріха. Від всього того, що інколи заважає нашій душі прийти до Бога, розповідають священники. Проходячи піст ми очищаємо тіло стриманістю, а душу молитвою.

Ми ж вирішили запитати у рівнян, чи дотримуються вони посту. Думки містян різняться.

Чи дотримуватися посту як духовного, так і тілесного, особиста справа кожного, розповідають священники. Варто наголосити, не можна постити хворим, дітям, вагітним, жінкам які годують немовлят грудним молоком, людям похилого віку, та тим хто має хронічні захворювання. Закінчиться Великий піст напередодні Великодня – 4 травня.

Читайте також: Допомагають американці: у Вараші впроваджують Е-квиток

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.