Сб. Вер 21st, 2024

19.03.24

Людмила Жук, Володимир Захаров

Жителі Бармаків обурені приватизацією комунальної землі. Згідно зі старим генеральним планом села, проїзд був передбачений і доступний громадянам. Проте згодом частину дороги приватизували і це ускладнило рух мешканців. Жителі зауважують, що власники ділянки загороджують проїзд, ускладнюючи рух навіть пішоходам. Місцеві вважають, що територію приватизували незаконно.

Ми знаходимося в селі Бармаки, яке розташоване в один кілометр від міста Рівного. Для жителів села цей один кілометр перетворився на тисячу кілометрів брехні, зневіри, поневірянь, шкоди завданої людям двох вулиць місцевою владою.

Так говорять жителі села Бармаки, що проживають на вулицях Центральній та Шевченка. Вони стурбовані тим, що приватизували землю комунальної власності.

Жителі запевняють, згідно зі старим генеральним планом села Бармаки, проїзд був передбачений. Зараз його приватизували. У 2019 році затвердили новий генплан. Він передбачає вищезгаданий проїзд.

Наталія – мешканка Бармаків. Розповідає, спершу власники ділянки встановили бетонний стовпчик, а згодом почали загороджувати територію.

Кажуть, по цій дорозі не те що машина не проїде, а навіть важко пішоходам пройти.

Жителі села Бармаки впевнені, територію приватизували незаконно. Тому обурені, що зараз їм не дозволяють користуватися цим відрізком дороги.

Місцеві жителі кажуть, неодноразово зверталися за допомогою до сільської ради. Проте справу не вирішили, вони вважають, влада не зацікавлена у розв’язуванні даної проблеми. Це змусило жителів звертатися до обласної прокуратури.

Проте, 27 листопада, минулого року, обласна прокуратура перенаправила звернення місцевих жителів до окружного відомства. Згодом і в окружній прокуратурі перенаправили зібрані документи в Шпанівську ОТГ. Ми також вирішили поспілкувалися з місцевою владою та дізнатися чи там дійсно є приватизація. Проте цю територію у приватну власність передала колишня Великожитинська сільська рада. Та й у судах не вбачають незаконність приватизації даної дороги.

Для того аби земля повернулася до комунальної власності. Потрібно аби власниця приватизованої території добровільно відмовилася від неї. Власниця ділянки у розмові із сільською владою сказала, що не проти це зробити.

Втім, залишається незрозумілим, чому ж і досі не вирішилось це питання, якщо власниця не проти відмовитися від частини ділянки, яка раніше слугувала проїзною частиною. Телеканал “Рівне 1” контролюватиме подальший перебіг цієї історії.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.