Нд. Вер 22nd, 2024

20.03.24

Анна Яцук, Володимир Захаров

У музеї на Рівненщині відкопали барельєф відомого політика. Скульптурній композиції біля сотні років і вона має велику культурну цінність. Знайшли барельєф на місці колишньої в’язниці, а саме у підземеллі під кухнею. Хто зображений на барельєфі, дивіться далі у сюжеті.

 Ю?зеф Пілсу?дський. Польський політичний, військовий і державний діяч, засновник польської армії, перший маршал Польщі. Барельєф із його зображенням відкопали у Здолбунові, на території музею.

Нині музейники копають підземелля під колишньою кухнею в’язниці, а саме яму, куди скидали нечистоти і непотрібні речі. На даний артефакт натрапив Тимофій. До того знаходив кістки тварин і залишки посуду.

Спершу подумали, Шевченко, можливо Сталін. Потім впізнали Ю?зефа Пілсу?дського – польського політика та військового. Працівники здолбунівського музею моделюють ситуацію чому відкопали барельєф у колишній ямі для непотребу.

Барельєфу біля сотні років, вагою у кілька кілограмів. Попри роки, добре зберігся. Фахівці кажуть, він має культурну цінність.

Барельєф реставрують і він стане частиною експозиції у підземеллі Здолбунівського музею. У ямі, де знайшли художній рельєф з Пілсудським продовжать розкопки. Сподіваються віднайти ще артефакти. Після завершення земельних та оздоблювальних робіт, у даному підземеллі розмістять декомунізовані пам’ятники Здолбунова.

Читайте також: Оплата через телефон та необмежена кількість пільговиків: в яких автобусах Рівного є нововведення? (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.