Пт. Жов 18th, 2024

Дата: 11.04.2024 15:38

Кількість переглядів: 6



 

В.о. міського голови Давид Дідух та депутат міської ради Сергій Ващук зустрілися із регіональним координатором Проєкту ПРООН «Сприяння сталому веденню тваринництва та збереженню екосистем на півночі України» Андрієм Лищуком. В межах зустрічі із представником донора обговорювали майбутню реалізацію проєкту на сільських територіях Костопільської громади.

«Обговорили відновлення меліоративних систем на територіях Золотолинського та Гутянського старостинських округів. Проєкт передбачатиме реалізацію спільних зусиль із сусідніми громадами. Він дозволить поліпшити екологічний стан грунту та його властивості, а також ефективно використовувати родючі землі», – розповідає Давид Дідух.

Мета проєкту – створити модель екологічно-свідомої продовольчої системи на трьох мільйонах гектарів землі на півночі України, що сприятиме зниженню викидів парникових газів, родючості ґрунтів та збереженню видів, що знаходяться під загрозою зникнення.

«В межах цього проекту передбачена консультаційна та грантова підтримка фермерських господарств та кооперативів, що займаються вирощуванням ВРХ та МРХ. Крім того, реалізація цього проєкту дозволить створити передумови для вирощування в громаді очерету та іншої болотної рослинності на повторно заболочених торфовищах», – підсумував депутат Костопільської міської ради Сергій Ващук.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.