Пт. Вер 20th, 2024

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен у Тулузі оголосив про посилення заходів безпеки в єврейських місцях відправлення культу та єврейських школах, особливо в Парижі та його передмістях.

“На прохання президента Макрона, ми вже дали вказівку охороняти громадські місця. Після повернення до Парижа я дізнаюся про труднощі, з якими доведеться зіткнутися на національному ґрунті. Можливі провокації”, – сказав Дарманен.

Також у Парижі сьогодні о 23:00 погасять Ейфелеву вежу на знак солідарності із ізраїльськими жертвами. Про це на своїй сторінці в соцмережі X написала мер Парижа Енн Гідальго.

Війна в Ізраїлі

Вранці 7 жовтня з боку Сектору Газа полетіли ракети на Ізраїль . Терористи атакували із суші, повітря та моря. На півдні країни відбулися зіткнення ЦАХАЛ та бойовиками. Тривогу оголосили по всій країні.

Пізніше прем’єр-міністр Нетаньяху оголосив у країні “надзвичайне становище” і пообіцяв знищити бойовиків “усією силою”, яка є в країні. Відбулася мобілізація

На вечір 7 жовтня по Ізраїлю бойовики із Сектору Газа випустили понад 3500 ракет . У Збройних силах країни виклали карту вибухів і написали, що сім’ї замість обіду змушені бігти в укриття.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.