Чт. Вер 19th, 2024

Ремонт вимагає деталізованого планування. Це дозволяє уникнути поширених помилок. Такий підхід також допомагає досягти прогнозованого результату відповідно до Вашого бачення. Дизайнери Soprano студії https://soprano.in.ua/ знають як реалізувати навіть капітальний ремонт під ключ. Результатом цього буде стильний та сучасний інтер’єр.

ТОП помилок під час ремонту з нуля

Буде це локальний ремонт або капітальний — неважливо. Найчастіше, через брак досвіду та знань, більшість стикається з однаковими помилками. Щоб уникати їх надалі та спростити ремонт, розглянемо ТОП 5 помилок детальніше.

Неправильний вибір виконавців

Уникнути більшості помилок під час ремонту можливо, якщо правильно обрати підрядника. Для цього потрібно довірити вибір команді дизайнерів або спробувати самостійно відшукати бригаду робочих. Перший спосіб більш дієвий, оскільки значно спрощує далі ремонт. Це також гарантує вищу якість виконаних робіт.

Відсутність плану і проєкту

Найпоширеніша помилка — відсутність плану робіт. Мова не йде про дизайнерський проєкт, створений під ключ. Навіть просте продумування ходу робіт, крок за кроком, матиме позитивний результат. Кожен елемент в просторі повинен бути на своєму місці. Тому спочатку складається план робіт або повноцінний дизайн-проєкт й лише після цього виконується ремонт.

Неправильні меблеві виміри

Цей пункт частково збігається з попереднім. Щоб зекономити час та кошти, продуманою має бути кожна деталь й виміри меблів не виняток. Уникнути цієї помилки можливо, якщо:

  • обрати місце установки зі стороннім спеціалістом;
  • виміряти меблі та двері з кількох ракурсів;
  • виміряти відстань між меблями та стінами;
  • врахувати зручність пересування при повному меблюванні.

Обираючи меблі, усі відповідні виміри краще довірити профі. Це значно заощадить час та бюджет.

Відсутність проб оздоблювальних матеріалів

Перед нанесенням оздоблювальних матеріалів на стіни або підлогу, їх потрібно випробувати. Наприклад, оцінювати штукатурку краще в приміщенні, де вона буде наноситися, а не в магазині. Відіграє роль денне й вечірнє світло й при виборі відтінку фарби.

Стиснення термінів

Хороший ремонт неможливо реалізувати за тиждень. Особливо, якщо мова йде про капітальний ремонт з чорновими роботами. Через необхідність якнайшвидше закінчити обробку, дуже часто проміжний час на сушіння стін або висихання поверхні не береться до уваги. Це прямо відображається й на готовому результаті: посередня ґрунтовка, на швидку руку виконаний монтаж електрики або не просушені шпалери. На загальне враження від інтер’єру це також погано впливає.

Це лише кілька помилок, які можуть статися під час ремонту. Щоб уникнути їх, кращим рішенням буде довірити планування та реалізацію ремонту професійним дизайнерам. Багаторічний досвід фахівців Soprano дає змогу спланувати та виконати ремонтні роботи під ключ. Це буде значною економією часу, сил та коштів.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.