Чт. Вер 19th, 2024

“Росіяни анонсували збірку бойових дронів на окупованій території – ховаються за спинами цивільних та залучають до цього дітей”, – йдеться у заяві.

За словами Федорова, на окупованій частині Запорізької області росіяни організовують виробництво бойових дронів. Вони влаштували міні-виробництво на базі “батальйону Судоплатова”, де служать найманці з Росії.

Також окупанти планують залучати підлітків та молодь, аби навчити їх роботі з дронами.

“Надалі планують влаштувати “технопарк” для виробництва БПЛА, звісно заховавши його в житлових районах, щоб прикритися цивільними мешканцями”, – сказав Федоров.

Окремо мер міста підкреслив, що окупанти з колаборантами перетворюють захоплену частину Запорізької області на мілітаризовану сіру зону.

РФ використовує дрони для атак на Україну

Британська розвідка повідомила, що іранська допомога Росії у війні проти України включала сотні безпілотних літальних апаратів та артилерійські боєприпаси. Іранські дрони-камідзе були ключовим елементом російської кампанії з завдання дальніх ударів по Україні.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що російські окупанти планують збільшити виробництво безпілотників-камікадзе типу “Шахед”. Про це свідчать дані розвідки.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.