Вт. Жов 29th, 2024

 

Усі учні 1-4 класів, незалежно від того чи мають вони пільги, харчуватимуться безкоштовно у шкільних їдальнях. На ці потреби громада отримала субвенцію, також частина буде дофінансована із міського бюджету. 

Учні 5-11 класів, які мають пільги, харчуватимуться у школах повністю за кошти із міського бюджету. Йдеться про дітей військовослужбовців, переселенців, сиріт та інших категорій. Відповідні рішення депутати підтримали на сесії Костопільської міської ради 25 жовтня. 

«Ми знову зібралися, щоб розглянути важливі для громади питання на сесії. Дякую депутатам, які врахували потреби дітей та врешті прийняли освітню субвенцію. Ми не маємо права зволікати і ставити на перше місце політику, поки школярі не забезпечені харчуванням», – каже в.о. міського голови Давид Дідух.

Загалом Костопільська громада отримала 6,2 млн грн освітньої субвенції. За ці кошти до кінця року забезпечать харчуванням учнів початкових класів. Окрім того, буде закуплено обладнання для облаштування осередку вивчення предмету «Захист України».

Фото без опису


Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.