Чт. Вер 19th, 2024

Коли водія хотіли зупинити – він проігнорував вимогу поліцейських і додав швидкості, і опинився у чагарниках.

Учора, 16 жовтня, близько другої ночі, в період дії комендантської години, в поле зору працівників сектору реагування патрульної поліції ВП №2 (м.Костопіль) в селі Злазне потрапив мікроавтобус «Volkswagen Crafter», водій якого підозріло маневрував проїзною частиною. Вимогу про законну зупинку водій проігнорував і додав швидкості. Втім, не впоравшись із керуванням, виїхав за межі проїзної частини та опинився у чагарниках.

За зовнішніми ознаками 29-річний кермувальник, житель Рівненського району, перебував у стані алкогольного сп’яніння. Однак від огляду на місці події та у медзакладі відмовився.

Під час оформлення адмінматеріалів за скоєння ДТП та керування транспортним засобом у стані сп’яніння порушник запропонував «сплатити» штраф на місці. Попередження про кримінальну відповідальність на нього не вплинули: чоловік поклав на заднє сидіння службового авто 13 тисяч 500 гривень.

На місце події викликали слідчо-оперативна групу, яка задокументувала вчинене кримінальне правопорушення. За фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 369 КК України. Грошові кошти вилучені.

Відповідно до санкції статті 29-річному жителю Рівненського району може загрожувати мінімум від 17000 до 68000 гривень штрафу, а максимум — позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також: На Рівненщині дві військовослужбовиці незаконно отримували бойові доплати, хоча не ходили на службу

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.