Пт. Жов 18th, 2024

Що може бути простішим ніж помити волосся?! Більшість сучасних споживачів проводять цю процедуру мало не щодня. І як виявляється, багато хто робить це припускаючись помилок. До чого тут помилки? Все просто, якщо постійно мити голову не так як радять експерти, то не тільки не досягнеш ідеалу у вигляді доглянутого волосся, а й можна завдати шкоду шевелюрі, зробити її тьмяною і слабкою.

Різні спеціалісти сперечаються з приводу питань, як часто треба мити голову і які шампуні для волосся використовувати, і чи використовувати їх взагалі. Тому стверджувати що існує єдина, актуальна для всіх формула доглянутого і розкішного волосся не можна. Якраз навпаки, експерти Бьюті Проф радять використовувати індивідуальний підхід, який враховуватиме різні фактори як внутрішні так і зовнішні.

Регулярність – це правило №1

Чомусь під регулярним миттям голови розуміють щоденну процедуру. Насправді, мити волосся треба по мірі необхідності. До речі, у кожної людини ця необхідність виникає індивідуально, бо у кожного з нас залози функціонують індивідуально. До речі, на шкірі голови сальних залоз більше ніж на обличчі.

Також на чистоту волосся впливають такі фактори як гормональні зміни, харчування, екологічна ситуація, косметичні засоби і навіть такий аксесуар як гребінець. До його підбору теж треба підходити майже з наукової точки зору.

Забруднене волосся – це ще може бути результат неправильно підібраної косметики для шевелюри чи використання цієї косметики, навіть якщо мова про дуже дорогі та якісні препарати. Отож замість того щоб кожного дня травмувати волосся миттям, краще проаналізувати чому шевелюра швидко стає брудною і підібрати підходящу косметику для догляду.

Але і відмовлятися від миття голови, аргументуючи, що нас у дитинстві вчили що мити голову частіше одного разу на тиждень, не варто. Також не варто зловживати сухими шампунями чи зачісками а-ля мокре волосся. Навпаки, якщо ви частенько використовуєте різні засоби для укладання (лак, гель, пудру), волосся треба мити частіше і ретельніше. З цим погоджуються не тільки стилісти але і трихологи. Сухий шампунь актуальний коли немає можливості скористатися звичайним і провести вологе миття голови. Якщо ви використали сухий шампунь, на наступний день обов’язково треба знайти можливість скористатися звичайним і помити волосся «класичним» способом.

Сучасні жінки та чоловіки зіштовхуються з проблемами пошкодженого чи недоглянутого волосся, лупи чи почервоніння шкіри голови не рідше ніж споживачі минулих поколінь. АЛЕ! У сучасних покупців є і необмежений доступ до інформації та консультацій спеціалістів Beauty Prof і, безперечно, не менш широкий доступ до різних косметичних засобів для догляду:

  1. Очищення;
  2. Живлення;
  3. Відновлення;
  4. Оздоровлення.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.