Пт. Вер 20th, 2024

25.10.23

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

Петриківський розпис на військових трофеях. Такі експонати представила майстриня з Дніпра Марина Масловська у Рівному. РПГ, сумка окупанта та картини розписала художниця в 4-му поколінні. Побував на виставці та поспілкувався з майстринею Владислав Стецюк.

 “Хай квітне Україна”. З такою назвою відкрилась виставка у краєзнавчому музеї. На ній представила свої роботи майстриня в 4-му поколінні з Дніпра Марина Масловська. Зокрема на виставці є експонати на військову тему розписані петриківським розписом.

Військові трофеї майстрині передали захисники та волонтери. Дані експонати Марина планує продати, а виручені кошти передати для Збройних сил України.

Окрім військових трофеїв на виставці представлена 21-на картина та розписаний посуд. Марина розповідає, малює все життя. Розписом зайнялася у дитячому таборі.

Приїхала підтримати Марину подруга з Дніпра та співробітниця художнього музею – Вікторія Мунтян. Разом з майстринею товаришують ще з коледжу. Вікторія каже, не сумнівалася, що її подруга буде їздити з персональними виставками Україною.

Світлана – матір Марини Масловської. Пишається своєю донькою, каже, та добилася всього сама.

Це неперша персональна виставка Марини Масловської у Рівненському краєзнавчому музеї. Завідувачка сектору мистецтва Тетяна Міненко каже, після вражень від минулої виставки вирішили знову покликати майстриню.

Нині Марина Масловська мріє зробити ще одну персональну виставку. До слова, “Хай квітне Україна” можна відвідати до 25 листопада в краєзнавчому музеї.

 Читайте також: Як у 104 бригаді ТрО виховують сержантів-лідерів (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.