Пт. Вер 20th, 2024

08.11.23

Владислав Стецюк, Андрій Дейнега

Йому мало виповнитися 23. У Костополі відкрили меморіальну дошку українському військовому у день його народження. Дмитро Рицький захищав Україну з 2019 року. На Донеччині 18 травня 2022-го Герой поклав своє життя за незалежність України.

Так племінниця і брат відкрили меморіальну дошку Герою Дмитру Рицькому. Сьогодні день народження українського військового. Йому мало виповнитися 23.

Дмитро Рицький народився у Костополі. Тут зростав та навчався. Мати Героя розповідає, Дмитро в дитинстві був дуже непосидючий. Завжди їй допомагав, особливо любив готувати.

Після закінчення школи Дмитро пішов у будівельний коледж. Та з часом вирішив покинути навчання, адже мріяв стати військовослужбовцем. Тому підписав контракт зі Збройними силами України.

Сестра Героя Віта Кононець розповідає, Дмитро багато часу проводив з її дітьми. Любив своїх племінників.

Павло Цапух товаришував з Дмитром ще з першого класу. Каже, проводили разом багато часу. У 2019 році Дмитро пішов захищати схід України від окупантів. Відтоді постійно планували зустрітися та ніяк не вдалося.

Дмитро Рицький від початку повномасштабного вторгнення захищав Донеччину. Там, на полі бою, познайомився з дівчиною-медиком.

Очільник Костополя Давид Дідух каже, ця меморіальна дошка – це нагадування для нас та багатьом поколінням уперед про подвиги українських військових, що поклали свої життя, аби інші могли жити.

Дмитро Рицький з позивним Ріко загинув 18 травня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Яковлівка на Донеччині. Герою було лише 21. За особисту мужність та героїзм Дмитра нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Посмертно.

 Читайте також: Військовий, пластун та журналіст: У Рівному прощалися з Тарасом Давидюком (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.