Сб. Вер 21st, 2024

За усіма фактами незаконної порубки та перевезення лісу розпочаті досудові розслідування за частиною 1 статті 246 КК України, процесуальне керівництво у яких здійснює Вараська окружна прокуратура. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

  1. Учора, восьмого листопада, близько 12:30 під час проведення превентивних заходів оперативники ВП № 1 (смт Володимирець) в лісовому масиві поблизу села Довговоля зупинили трактор із причепом, завантаженим деревиною

Будь-яких документів про походження лісоматеріалів 28-річний кермувальник, місцевий житель, не надав. На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала кримінальне правопорушення та вилучила майже п’ять кубічних метрів колод свіжозрізаної сосни, а також транспортний засіб.

  1. Крім того, на спецлінію 102 цього ж дня о 13:52 надійшло повідомлення від місцевих жителів, що у лісовому масиві між селами Довговоля та Зелениця здійснюється незаконна порубка лісу.

Поліцейські на місці події виявили трактор “МТЗ-82”, зрізаних шість дерев сосни, знаряддя незаконної діяльності та двох чоловіків 19 та 27-років, жителів села Сопачів. Від будь-яких пояснень вони відмовилися.

  1. Також працівники сектору превенції Вараського РВП під час патрулювання у селі Діброва зупинили ще один трактор, на причепленій до якого гужовій підводі перевозилися лісоматеріали. Зі слів 29-річного водія, місцевого жителя, дерева він зрізав на паєві.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучені транспортні засоби та деревину.

У рамках кримінальних проваджень встановлюються інші особи, причетні до скоєних злочинів.

Читайте також: Врізався у дерево: у Дубенському районі загинув неповнолітній мотоцикліст

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.