Сб. Вер 21st, 2024

У мережі поширюють повідомлення про те, що в Україні ухвалили Закон, який начебто скасовує заочну форму навчання. Це фейк! Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

У деяких телеграм-каналах навіть організували опитування, аби визначити, чи підтримують українці таке рішення.

В Україні ухвалили закон, який скасовує заочну і вечірню форму навчання. Верховна Рада України ухвалила закон, який регулює вступ до ВНЗ у наступному році. Як зазначається, законопроєкт підтримали 285 народних депутатів. Відповідно до документа, з наступного року в вищих навчальних закладах буде скасовано вечірню та заочну форму навчання для здобуття ступеня вищої освіти бакалавра та магістра. Водночас таку форму освіти не просто скасують, а замінять на більш сучасну, – йдеться в одному із повідомлень.

Насправді Верховна Рада України 8 листопада 2023 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2024 року», який забезпечить організацію вступної кампанії 2024 року в особливому порядку, визначеному центральним органом виконавчої влади у сфері освіти й науки.

Голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак зазначив, що спочатку проєкт закону передбачав відмову від заочної та вечірньої форм. Їх мала замінити дистанційка.

Проте, комітет прибрав норму про пілотування ДПА після завершення початкової школи. Міністерство освіти й науки може пілотувати ДПА і без норми закону, додав Сергій Бабак.

Читайте також: На незаконному видобуванні та зберіганні 15 кілограмів бурштину викрили жителя Вараського району

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.