Чт. Вер 19th, 2024

Дата: 24.11.2023 10:08

Кількість переглядів: 17


З початку цього навчального року суттєво збільшилися площі укриттів для школярів громади. Проведено ремонтні роботи, облаштовано санвузли, вентиляційні системи, встановлено посилені двері, закуплено лави для сидіння. Завдяки цьому учні більшості закладів освіти мають можливість відвідувати офлайн-уроки та проводити час в колі однокласників.

У Костопільській громаді школярі вісьмох закладів нині навчаються за очною формою. Учні інших дев’ятьох закладів – за змішаною. Справа у тому, що місця в укриттях не завжди вистачає на всіх дітей. Відтак у деяких закладах освіти школярі змушені по черзі відвідувати уроки, аби в разі повітряної тривоги всі присутні могли пройти в укриття. Та надалі площі захисних споруд будуть розширюватися, адже дбаючи і про навчальні досягнення, і виховний процес міська рада ставить на перше місце безпеку.

Роботи із облаштування захисних споруд будемо проводити і надалі. Ми проживаємо у більш безпечному регіоні України, однак не знаємо куди наступного разу захоче вдарити ворог. Тому, працюємо над пошуком нових приміщень під укриття для наших учнів. Дякуємо батькам і педагогічним колективам, які активно допомагали із ремонтом та облаштуванням укриттів“, – зазначає заступник міського голови Наталія Беляновська.

Кількість місць в укриттях дошкільних навчальних закладів не дає можливості працювати їм на повну потужність. Хоча у всіх ЗДО наявні захисні споруди цивільного захисту. Окрім того, діти мають можливість відвідувати заклади позашкільної освіти, адже там також є найпростіші укриття.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.