Пт. Вер 20th, 2024

28.09.23

Ольга Данілюк

Відбувся викид в повітря хімічних речовин. На Рівненщині спецслужби ліквідовували наслідки аварії. Щоправда, це були лише навчання в яких взяли участь понад сто рятувальників, поліцейських, медиків та представників місцевих органів влади. Відбулося усе в рамках проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України. В Україні навчання такого формату відбулися вперше. Як усе відбувалося, дивіться далі у сюжеті.

Внаслідок аварії розгерметизувалася цистерна з хімічними речовинами. На місце події приїхали рятувальники, правоохоронці та медики. І саме за такою легендою спільно вчилися ліквідовувати наслідки надзвичайної ситуації.

Ці командно-штабні навчання відбулися в рамках проєкту Програми підтримки ОБСЄ для України. В них взяли участь понад сто рятувальників, правоохоронців, медиків та представників місцевих органів влади Рівненщини.

Саме зараз такі навчання як ніколи потрібні. Оскільки в Україні іде війна і кожного дня лунають повітряні тривоги, які повідомляють населення про пуски ракет з ворожої території.

Отримані ж на навчаннях навички можуть зберегти життя людей у реально небезпечній ситуації. Адже рятувальники та інші спецслужби в разі чого уже чітко знатимуть як і що робити. Тим паче, що кожного разу методики порятунку людей вони вдосконалюють.

Зазначимо, що навчання такого формату в Україні відбулися вперше.

Читайте також: У Рівному вшанують загиблого Героя Ервіна Засанського

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.