Чт. Вер 19th, 2024

Дата: 01.12.2023 12:48

Кількість переглядів: 9


1 грудня відбулося засідання Координаційної ради з питань протидії туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу Костопільської міської ради. Участь взяли члени ради, керівники закладів охорони здоров’я, представники соціальних служб.

На засіданні заслухали звіти представників комунальних закладів охорони здоров’я щодо стану справ з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу. Окрім цього, члени координаційної ради обговорили нинішню ситуацію в громаді та спланували роботу на наступний рік. Зокрема, зосередилися на необхідності вживати дієвих заходів щодо профілактики та запобігання поширенню туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу з огляду на ситуацію в країні.

Учасники засідання зазначили, що більше уваги потрібно приділяти інформаційно-роз’яснювальній роботі серед населення. А саме, розповідати про можливості обстеження на ці недуги, виявлення їх на ранніх стадіях. Особливо це стосується тих людей, які перебувають в групі ризику.

Медики закликають мешканців Костопільської громади обстежитись. Це безкоштовно. Чим пізніше виявлене захворювання, тим важче людину лікувати. Своєчасне обстеження та лікування ВІЛ-інфекції та туберкульозу також знижує імовірність подальшої передачі інфекції іншим.

Нагадуємо, координаційної рада створена відповідно до рішення виконавчого комітету Костопільської міської ради від 10 травня 2023 року №59 «Про координаційну раду з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу». Метою створення ради є формування та ефективна реалізація єдиної політики у сфері запобігання поширенню туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу у Костопільській міській територіальній громаді.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.