Пт. Вер 20th, 2024

Епідеміологи інформують про збільшення кількості хворих на респіраторні агенти серед населення Рівненщини. Про це повідомляють в Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Людина, котра хворіє на ГРВІ чи COVID-19, навіть за умов легкого перебігу, може інфікувати інших, зокрема й людей із групи ризику — літніх осіб, вагітних, пацієнтів із супутніми захворюваннями та імунодефіцитними станами.

Недостатня поінформованість людей щодо цінності вакцинації та тягаря інфекційних захворювань негативно впливає на показники охоплення щепленнями. Тому хочемо акцентувати вашу увагу на кількох аспектах:

ВООЗ застерігає: якщо рівень охоплення населення країни щепленнями знижується на декілька %, це створює сприятливі умови для поширення інфекційних хвороб. Чим нижчий колективний імунітет, тим вища ймовірність виникнення спалахів та епідемій.

Імунізація безпечною та ефективною вакциною проти COVID-19 є найважливішим інструментом боротьби з поширенням захворювання.

Вакцина від Covid-19 зовсім не захищає від грипу й, згідно з дослідженнями, під час одночасного інфікування коронавірусом та грипом існує високий ризик смертності.

Вакцинуватися від COVID-19 ви зможете безплатно в будь-якому пункті щеплень чи центрі масової вакцинації.

Щеплення проти грипу не входить до переліку безоплатних, придбати вакцину можна в аптечній мережі:

  1. GC Flu (Джісі Флю, «Грін Кросс Корпорейшн», Південна Корея)
  2. Vaxigrip Tetra (Ваксігрип Тетра, «Санофі Пастер», Франція)

Читайте також: У Корці запрацювала служба допомоги постраждалим від насильства

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.