Пт. Вер 20th, 2024

12.12.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

З Вифлеєму до Рівного. У Покровський собор привезли вогонь миру. Це щорічна традиція скаутів з різних країн світу. Саме вони запалюють лампадку у місті, де народився Христос і передають з рук в руки через кордони по всьому світу. Далі з Рівного священний вогонь розвозитимуть українським військовим, волонтерам та у медичні заклади.

Вифлеємський Вогонь Миру розпочинає свій щорічний шлях Рівненщиною у Свято-Покровському кафедральному соборі ПЦУ. Його передають юні пластуни. Адже передача Вифлеємського вогню – це традиція скаутів різних країн.

Традицію передачі Вогню Миру започаткували австрійці. Саме вони запалюють лампадку у місті, де народився Христос і передають з рук в руки через кордони по всьому світу.

Вифлеємський вогонь приносять на передодні Різдва. Після переходу ПЦУ на новоюліанський календар, свято народження Христа відзначають 25 грудня.

Отримати Вифлеємський вогонь приходять й охочі. Пані Мирослава прийшла вперше по вогонь миру. Каже, вже кілька років хотіла побувати на цьому дійстві.

Спершу вогонь миру прибув до Києва, потому його розповсюдили по інших містах країни. Пластуни Рівненщини планують донести Вифлеємський вогонь до домівок мешканців області, у лікарні, волонтерам та українським військовим.

Читайте також: Подарунки для військових: у Рівному проходить благодійна акція з нагоди новорічно-різдвяних свят (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.