Пт. Вер 20th, 2024

14.12.23

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Тарифи, пільговий проїзд в громадському транспорті та культурний розвиток Рівненської тергромади. Такі питання розглядали на традиційному депутатському дні. Скільки місту доведеться витрати з бюджету на тепло, та скільки грошей виділять на компенсацію перевізникам за пільговиків? Відповіді на ці питання знає Павло Невесенко.

Очільниця міського управління культури Наталія Лозовська презентує депутатам стратегію культурного розвитку Рівного до 2030 року. Два роки тому її почали розробляти і зараз доопрацьовують певні моменти. Культурні діячі громади наголошують на важливості роботи так званого мультикультурного об’єднуючого хабу. Задля цього і зібрали нещодавно робучу групу.

Одним з ключових питань на депутатському дні були тарифи на тепло. В профільному департаменті запевняють ціни для населення не зміняться.

При цьому у депутатів виникло чимало запитань до керівника компанії Рівнетеплоенерго, щодо можливих витрат на обслуговування і різниці в тарифах. І якщо для населення тарифи не зміняться, то по інших категоріях, а саме бізнесу у міської влади є чимало питань до Рівнетеплоенерго.

Через повітряні тривоги депутати так і не розглянули програму компенсації перевізникам за проїзд пільговиків. В департаменті інфраструктури та благоустрою порахували, що на це з міського бюджету варто виділити 100 мільйонів гривень на 2024 рік . Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян, пояснює, з цієї суми місто виділить лише 10 відсотків.

Остаточне рішення щодо цього питання прийматимуть саме депутати. Втім у міській владі запевнили 100 мільйонів гривень точно не компенсуватимуть перевізникам за пільговиків.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.