Нд. Вер 22nd, 2024

18.12.23

Ольга Данілюк, Володимир Захаров

Від двохсот гривень і до тисячі. На ринках Рівного уже почали продавати новорічні дерева. На будь-який вибір та гаманець. Покупців поки небагато. Зважають на ціни, які вищі за торішні.

Для того, щоб гарну ялинку знайти треба походити по лісі й вибрати, але вибору там немає. Вона гарна в лісі, але не на ринку, – каже продавець Михайло,

Тому щоб привезти на ринок хороші дерева, Михайлу довелося об`їхати усі лісництва області. Каже, ціна новорічних красунь залежить не лише від висоти дерева, а й від його зовнішнього вигляду.

Принагідно показує й ідеальне деревце. Щоправда, не ялинку, а сосну.

Гарно тримає форму деревце складене на підставку. Його ціна коливається від 250 гривень і до 600. Також є і деревця в горщиках. Коштують у межах однієї тисячі гривень. Поки, що прицінюється та обирає найкращу ялинку Наталія. Ціни на них цьогоріч, каже, кусаються.

Хоч ялинка зазвичай осипається швидше за сосну та стоїть вдома відносно не довго, Михайло радить як цей період продовжити.

До слова, усі дерева в Михайла, як і в більшості продавців на ринку, чиповані. За вказаним штрих-кодом можна побачити в якому лісництві те чи інше дерево росло.

Додамо, що станом на сьогодні, лісівники Рівненщини, продали уже близько 5 тисяч новорічних дерев. При тому, що реалізувати напередодні свят планують значно більше новорічних красунь.

В планах лісівників Поліського лісового офісу на цей період реалізувати близько 50 тисяч дерев: сосна звичайна, ялина європейська, голуба, також пропонуємо ялину в горщиках. Станом на сьогодні лісівниками реалізовано близько 30 тисяч дерев, з них 5 тисяч на території Рівненської області, – каже провідний інженер лісового господарства Поліського лісового офісу Іван Свиридюк.

Лісівники нагадують, за самовільно зрубане дерево, як для продажу, так і для себе передбачений штраф. Тому радять купувати чиповані дерева на ринках або в спеціалізованих магазинах лісництв.

Читайте також: У Рівному неповнолітній водій у стані сп’яніння порушив комендантську годину

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.