Нд. Вер 22nd, 2024

22.12.23

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

Обшук усіх із металодетектором, новий депутат та скандал через допомогу військовим. У Рівненській обласній раді відбулася ювілейна 20 і остання в цьому році сесія. Обговорювали народні обранці понад 40 питань. Про найцікавіше дивіться далі.

Перед входом до сесійної зали в Обласній раді – оновлення. Встановили металодетектор, а також збільшили кількість охорони. За словами голови облради – це необхідність від правоохоронців, яка пов?язана із підірваними гранатами на одній із сільрад Закарпаття.

Отож, після перевірки правоохоронців, на сесії зареєструвались 54 депутати, аби розглянути понад 40 питань. Та перед початком народним обранцям представили нового колегу. Віталій Бойко зайняв місце депутата Сергія Шевчука, керівника диспансеру радіаційного захисту населення, якого у липні 2023 року затримали на хабарі. Після того Шевчук склав повноваження.

Та вже початок сесії розпочався із «гарячих» пропозицій. Зокрема, радикал Роман Стасюк запропонував голові облради Андрію Караушу скласти свої повноваження.

Та на цю пропозицію депутати не звернули особливої уваги. Чого не можна сказати про довготривалу дискусію, яку розпочав депутат-військовослужбовець Сергій Кондрачук. Останній хотів почути, скільки коштів буде виділено на потреби військових у 2024 році.

Потому голова бюджетної комісії Ігор Ясенюк зачитав на, що виділятимуть бюджет у наступному році. І що область дає для захисту.

І хоч потому депутати задали з десяток питань Ігорю Ясенюку, все ж усе погодили.

Одним із перших і не менш важливих питань на розгляді було про скандальний ремонт мосту через річку Случ, біля міста Сарни. Рух переправою зупинили у серпні цьогоріч. А у місцевих жителів виникло багато питань. Адже доводиться об’їжджати цю ділянку дороги селами, а це близько 60 кілометрів.

Та все ж після обговорень із депутатами Роман Руденко додав, що з 29 грудня по технологічному мосту неподалік Сарн, що через річку Случ, будуть пускати легковий транспорт.

А ще на сесії облради депутати обговорювали звернення до Кабінету Міністрів України щодо перетину кордону. А точніше внести зміни до Правил перетину державного кордону громадянами України та зняття обмежень на виїзд за межі України певних категорій громадян.

Однак через конфлікт інтересів багатьох депутатів, які не змогли брати участь у голосуванні – це питання не прийняли, але планують окремо зібрати підписи вже після сесії.

Читайте також: У Рівному затвердили бюджет на 2024 рік (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.