Сб. Лип 27th, 2024

13.11.23

Павло Невесенко

Рівненські рятувальники провели профілактичний рейд у селі Мала Любаша. Там вони навчали людей правил пожежної безпеки в опалювальний період. Особливий акцент зробили на користуванні пічним опаленням. Бо саме через це наприкінці жовтня загинув один з мешканців тамтешнього села. Більше дивіться далі у сюжеті.

Рівненські рятувальники проводять рейд по селі Мала Любаша. Розповідають людям про правила користування пічним опаленням. Це традиційні заходи, які проводяться кожного року з початком опалювального сезону.

Цьогоріч його проводять у селі Мала Любаша, бо саме тут 30 жовтня загинув чоловік внаслідок пожежі через неправильну конструкцію димаря. Рятувальники зізнаються, люди не завжди дотримуються правил користування пічним опаленням.

Аби убезпечити людей від надзвичайних ситуацій, а подекуди й летальних випадків і проводять такі рейди. Елементарні заходи безпеки повинні знати усі, особливо, хто користується пічним опаленням розповідають рятувальники.

Пожежа, яка забрала життя чоловіка з Малої Любаші й досі на устах у мешканців села. Вони запевняють тепер ще відповідальніше ставляться до пічного опалення.

Подібні рейди рівненські рятувальники проводитимуть до кінця опалювального сезону по інших населених пунктах нашого регіону.

До слова за перші 10 місяців цього року сталося більше тисячі пожеж. З них 106 через недотримання правил пожежної безпеки в побуті та експлуатації пічного опалення. Внаслідок чого 31 людина загинула.

Читайте також: У Рівненській обласній філармонії виступатимуть скрипальки зі Львова

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.