Сб. Лип 27th, 2024

29.11.23

Павло Невесенко

До Рівного завітав військовий кореспондент Андрій Цаплієнко. Він презентував містянам свої книги та розповів про власний професійний досвід журналіста. Що нині відбувається у політичному житті країни, яким є сприйняття українців в Європі та про ситуацію на лінії фронту. Про це все далі розповість Павло Невесенко.

Такими були перші слова журналісти перед зустріччю у Рівному. Тут він презентує свій роман Стіна, який написав 5 років тому. Він про початок реальних подій, що відбувались на сході України у 2014 році. В Обласній бібліотеці розповідають, давно хотіли запросити Андрія Цаплієнка до Рівного, втім повномасштабне вторгнення внесло свої корективи.

Життя воєнного кореспондента кардинально змінилося після 24 лютого 2022-го року. Він був у найгарячіших ділянках фронту, де показував реальний стан справ. Потрапляв під обстріли, отримував поранення. Найбільш символічною вважає свою робочу поїздку на острів Зміїний.

Журналіст переконаний, зараз ми маємо найбільшу континентальну війну, на якій використовується все, окрім ядерної зброї. Безпечного місця нині немає в Україні, навіть у тилових містах, додає Андрій Цаплієнко.

Окрім висвітлення подій на телеекранах, Андрій Цаплієнко веде свій телеграм канал, де розповідає про ситуацію на фронті та політичному житті не лише України, а й світу. Андрій Цаплієнко переконаний – зараз в Україні усі журналісти свого роду військові кореспонденти.

Читайте також: На Рівненщині 24 заклади освіти переходять на дистанційне навчання через негоду

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.