Сб. Лип 27th, 2024

Дата: 24.01.2024 11:32

Кількість переглядів: 12


У декількох навчальних закладах міста Костопіль запрацювали офіцери безпеки. Це правоохоронці, які протягом дня перебувають у школах. Вони стежать за дотриманням публічної безпеки та порядку, не дозволяють стороннім проходити на територію. Також офіцери готові оперативно реагувати на правопорушення, замінування, напади чи інші надзвичайні ситуації, якщо такі будуть. Одним із завдань офіцерів безпеки є реагування на повітряну тривогу, зокрема контроль за перебуванням дітей в укритті. Наразі офіцери безпеки працюють в деяких школах Костополя, а згодом вони з’являться в кожному навчальному закладі громади.

“Питання безпечного простору для навчання є найголовнішим для освітян в період війни. Тому, ми з великим бажанням реалізуємо цей потрібний проєкт. Зазначу, що з перших днів роботи учні активно спілкуються з офіцерами безпеки, цікавляться особливостями їх професії. А ще діти відчувають власну відповідальність за дисципліну в школі”, – розповідає начальниця управління освіти Костопільської міської ради Олена Дідух.

Проєкт “Офіцери служби освітньої безпеки” реалізують за участі Міністерства освіти і науки України, Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції.


« повернутися

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.