Сб. Лип 27th, 2024

25.03.24

Павло Невесенко, Павло Стецюк

25 березня православні християни відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з найбільших церковних свят, присвячене подіям земного життя Ісуса Христа і Діви Марії. Мої колеги побували в одному з храмів, де правлять службу більше сотні років. Також там збирають кошти для військових. Подробиці у сюжеті.

Богослужіння у Церкві Різдва Пресвятої Богородиці розпочалися з 1889 року. Сьогодні з переходом Православної церкви України на новоюліанський календар відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Благовіщення – це одне з найбільших церковних свят у православних християн. Саме у цей день Діва Марія отримала звістку, що народить Ісуса Христа. Це свято входить до числа дванадцяти найважливіших після Великодня. Відтак є особливим для парафіян цього храму.

Окрім духовності у Тиннівському храмі дбають і фізичне. З ініціативи парафіян перед храмом поставили скриньку для збору коштів на допомогу ЗСУ. Настоятель Олександр розповідає, перемогти ворогів наш народ може лише об’єднавшись у молитві та добрими справами.

Син Ліни Яремчук з перших днів повномасштабного вторгнення став на захист України. Нині евакуйовує поранених бійців біля Бахмута. Тому жінка радо сприйняла ініціативою, аби прихожани церкви збирали кошти на допомогу ЗСУ.

За одну службу під час поминальної суботи у Тиннівському храмі вдалося зібрати 9 тисяч гривень. Ці гроші підуть на допомогу нашим захисникам. Валентина розповідає, хоча й парафіян до церкви ходить небагато, кожна гривня нині на вагу золота. Усім потрібно підтримувати ЗСУ.

Священнослужителі розповідають Благовіщення – це час, коли потрібно присвячувати себе духовному, а не мирському. Тому у свято радять не займатися важкою фізичною працею і навіть домашніми клопотами. Натомість прихожани Тиннівської церкви запевнили будуть і надалі збирати кошти для ЗСУ під час богослужінь.

Читайте також: У Рівному висадили 17 гінкго білоба – Greening of the Planet

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.