Сб. Лип 27th, 2024

13.02.24

Людмила Жук, Володимир Захаров, Валентин Злиденний

Поляки висипали зерно, яке везли рівненські водії. Про це повідомили в асоціації фермерів. Нагадаємо, польські протестувальники продовжують блокувати пункти пропуску. Напередодні висипали близько трьох тонн українського зерна. Вимагають обмежити ввезення до Польщі української агропродукції. Які наслідки це може мати для української економіки, дивіться далі.

Відео, де польські протестувальники висипають українське зерно з фур облетіло всю мережу. Перевізниками були чоловіки з Рівненщини, які зараз не можуть повернутися додому, тому що знаходяться у блокаді, і не мають змоги відправитися до Литви на вивантаження продукції, адже зерно вже зіпсоване.

Протести на польсько-українському кордоні не вщухають. Навпаки тільки набирають обертів. 11 лютого на дорозі поблизу прикордонного переходу Ягодин – Дорогуськ, протестувальники повисипали зерно з українських фур.

У міністерстві аграрної політики та продовольства України, запевняють що розуміють, коли польські фермери проводять мирні акції протесту, та у даній ситуації вони вимагають як найшвидшого покарання для усіх причетних.

Як зазначає Андрій Кузьмич, поки що не зрозуміло який вплив матиме вчинок польських протестувальників саме на українських фермерів. Але це точно може погіршити стан економіки України.

У поліції Польщі розпочали розслідування по даному інциденту. Поки що правоохоронці нікого не затримали. Триває збір доказів, опитують свідків. Прокуратура польського міста Хелм вже відкрила справу та повідомила, що винуватцям загрожує до 5 років ув’язнення.

Читайте також: На Рівненщині презентували проєкт “ІМПУЛЬС”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.