Пт. Вер 20th, 2024

17.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

Вчасне виявлення може врятувати життя. Так говорять лікарі про обстеження раку молочної залози. Це один з найбільш поширених онкологічним недугів у світі. До дня боротьби захворюванням на рак молочної залози у Рівненському протипухлинному центрі проводять обстеження усіх охочих. Проводять його безплатно та без попереднього запису. Більше далі у сюжеті.

У Світлани Шаповалової рак молочної залози 2 стадії. Жінка на собі знає наскільки важливо вчасно виявити онкозахворювання. З травня лікується у Рівненському протипухлинному центрі.

Світлана додає, непотрібно нехтувати хворобою, а одразу звертатися до лікарів. Адже це може врятувати життя.

Аби кожен охочий зумів перевірити своє здоров’я та вчасно виявити онкохворобу, у Рівненському протипухлинному центрі проводять безплатно обстеження на рак молочної залози.

Спершу фахівці проводять консультацію з охочими обстежитися. Потому мамологи можуть призначити додаткові обстеження.

У медичному закладі функціонує спеціальний дороговартісний апарат для обстеження молочних залоз. Він дозволяє оглянути об’єкти до пів міліметра завбільшки.

Якщо лікарями були виявлені якісь відхилення, пацієнтів відправляють на дообстеження, аби верифікувати пухлину.

Рак молочних залоз одне з найбільш поширених як і в області, так і у всьому світі онкозахворювань. Медичний директор хірургічної роботи Лілія Курушина каже, серед людей ходять багато міфів щодо лікування раку. Через що вони не приходять на обстеження.

Доповнює, виявити рак молочної залози можна в домашніх умовах. Після цього потрібно відразу звернутися до лікаря.

Лікарі кажуть, якщо пацієнтка звертається на першій стадії раку молочної залози, то шанс повного вилікування становить 99%. Загалом щороку в області виявляють близько 300-сот хворих на рак молочної залози. На обліку знаходиться близько 4 тисяч жінок. 60% з них знаходяться на першій стадії.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.