Сб. Лип 27th, 2024

Боєць, який три доби боровся зі смертю, заново вчиться ходити у Рівненському обланому госпіталі ветеранів війни Рівненської обласної ради.

 Про це розповів перший заступник голови Рівенської ОВА Сергій Подолін.

Євген народився на Харківщині. Вперше став на захист України у 2015 році. Служив гранатометником в мобільній групі Державної прикордонної служби.

У лютому 2023 року чоловік вдруге пішов воювати. Цього разу він поповнив лави піхоти та потрапив на Авдіївський напрямок.

«Доводилось йти до місць виконання бойових завдань по 5-6 км пішки. Рухались в темну пору доби зі спорядженням, запасами провізії та зброєю. Адже вдень всі шляхи прострілювались авіацією та артилерією», – розповів захисник.

Весною військовий отримав тяжке поранення. По позиціях відпрацював ворожий танк. Уламками зачепило шию, перебило праву руку та коліно. Від трагічних наслідків врятувала каска і Євгену вдалося вижити.

«Бойові товариші зробили все, аби якнайшвидше витягнути мене з передньої лінії. Після цього я опинився у шпиталі. Пам’ятаю, як пролежав в укріпленні 10 годин поспіль. Пізніше, під обстрілами. Побратими двічі мене переміщували. Пам’ять була ясна, тому перед очима усе, як тепер. Я хапався за життя. Три доби боровся зі смертю. Окрема подяка лікарям за героїчну працю та щоденний порятунок поранених», – каже боєць.

Нині військовослужбовець перебуває на реабілітації в Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни. Кожного дня разом з мультидисциплінарною командою фахівців наполегливо відновлює здоров’я. Свої перші кроки Євген зробив на ювілей батька.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.