Сб. Лип 27th, 2024

Слідчі Рівненського РУП скерували до суду кримінальне провадження відносно 39-річного жителя Хмельниччини, обвинуваченого у заволодінні, розтраті грошових коштів під час будівництва багатоквартирного будинку та легалізації доходів у великих розмірах.

У поліції Рівненської області зазначають, що досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2015-2017 років голова одного з рівненських житлово-будівельних кооперативів, укладав з фізичними особами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу на вулицях Костромська та Гагаріна.

Діючи з корисливих мотивів, він одержував від пайовиків грошові кошти. Готівку голова кооперативу привласнював, а це — 9,5 мільйонів гривень, а суми, що надходили на банківський рахунок — частково виводив на інші рахунки. Відтак, через банківські махінації привласнив іще 10 млн грн.

Таким чином голова кооперативу ошукав 31 особу, які так і не отримали обіцяної нерухомості.

У серпні цьогоріч йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, а суд обрав запобіжний захід у виді нічного домашнього арешту. Слідчі закінчили досудове розслідування та за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження днями скерували до суду, — зазначають в поліції.

Крім того, на розгляді суду перебувають матеріали щодо ще 35 потерпілих.Тож у списку ошуканих вкладників — 66 осіб.

За скоєне відповідно до санкцій статей обвинуваченому може загрожувати до 12 років позбавлення волі

Читайте також: Понад сто тисяч гривень збитків: у рівненському гідропарку мор риби (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.