Сб. Лип 27th, 2024

10.11.23

Павло Невесенко, Людмила Жук

Вибори Президента України у 2024 році – бути чи не бути? Цю тему активно обговорювали в українському суспільстві цього тижня. Політологи вважають, що вибори Президента таки відбудуться. Дехто критично ставиться до ймовірності такого сценарію через війну в Україні. Що передувало цій темі, чи доцільні вибори у наступному році, відповіді на ці питання шукав наш Павло Невесенко.

Вибори президента України у наступному році. Чи доцільні вони? Цю тему в Україні не обговорює лише лінивий. Чи не вперше цю тему, ще у липні підняв сенатор-республіканець з США Ліндсі Грем. Він вважав, що їх обов’язково треба провести, не дивлячись на війну, бо це прояв демократії.

Тоді ж влітку, Володимир Зеленський відповів сенатору, що за крісло президента не тримається. Втім, вибори пройдуть в Україні лише за певних умов, якщо міжнародні партнери виділять кошти на їх проведення, дадуть можливість проголосувати семи мільйонам біженців, які за кордоном, та знайти шляхи, як голосуватимуть військові, які на фронті в присутності міжнародних спостерігачів.

Минулого тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Володимир Зеленський зважує усі за та проти щодо ймовірного проведення ймовірних виборів у наступному році. Коли ж градус у суспільстві піднявся щодо цієї теми – Володимир Зеленський заявив – зараз будь-які вибори не на часі.

Натомість нардеп Олексій Гончаренко впевнений, вибори з високою ймовірністю відбудуться. Відповідне рішення уже прийняли в офісі президента. Переконаний таким чином Володимир Зеленський хоче узурпувати владу в Україні.

Про те, що вибори у 2024 з великою ймовірністю відбудуться у наступному році заявляє і політтехнолог Олег Постернак. Вважає, що у офісі президента негласного готуються до майбутніх виборів. Цьому передують певні процеси, які відбуваються уже зараз.

Натомість в Офісі президента також прокоментували, чутки, буцімто західні партнери змушують Україну провести вибори у 2024 році.

Ми вирішили поцікавитися у рівнян, як вони ставляться до можливих президентських виборів у 2024 році. Їні думки далі у прямій мові.

Нагадаємо, згідно Конституції України Президентські вибори під час військового стану проводити можна. Та чи доцільними вони будуть. Хто забезпечить, безпекові заходи під час виборів. Та взагалі, як їх провести під час війни? В офісі президента запевняють, ніяких виборів у 2024 році не буде. Опозиція кажуть, що президент з своїм оточенням блефує у цьому питанні. Якби там не було українцям нині варто думати про одне – перемогу над російським агресором.

 Читайте також: Не всі водії орієнтуються: У Рівному по-новому працює світлофор біля автовокзалу (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.