Пт. Вер 20th, 2024

16.01.24

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

По 40 тисяч гривень мобілізованим. Таку петицію розмістив рівнянин. За тиждень вона назбирала необхідну кількість голосів. Отже, її повинні розглянути у міській раді. Чиновники це вже зробили. Чи платитимуть мобілізованим по 40 тисяч гривень, дізнавався Ілля Томашевський.

Мобілізованим — по 40 тисяч гривень. Тарас Вахнюк рівненський громадський діяч, який наприкінці грудня опублікував петицію про підтримку Збройних Сил України Рівненської громади.

За словами Тараса, подібна тенденція одноразових виплат вже позитивно використовується у Києві, Одесі та Чернігові. Ініціативу підтримали й інші рівняни. Необхідну кількість голосів назбирали за тиждень. Серед них і відомий рівненський волонтер та активіст Павло Євчук.

Через тиждень після збору необхідної кількості голосів на петицію, Рівненська міська рада, а точніше її секретар дали письмову відповідь.

Не на камеру секретар Рівнеради повідомив, що це питання розглядають відповідні фахівці і вже цього тижня вони опублікують своє рішення щодо петиції.

А спостерігати та контролювати доведеться. Адже наприкінці грудня 2023-го відбулася остання торік сесія. На ній місцеві депутати обговорювали бюджет на 24 рік. Тоді депутат Святослав Клічук запропонував своїм колегам збільшити кількість коштів для ЗСУ. Зокрема виділяти одноразову грошову виплату. Ту ж саму про яку йдеться у петиції.

Спостерігати та контролювати цей процес збирається і Павло Євчук. Додає, що місцева влада повинна більше приділяти уваги для військових, а не доброустрою..

Чи буде результат від міської ради й вони підтримають важливу для рівнян петицію дізнаємося вже згодом.

Читайте також: Кишені аферистів поповнилися на понад 700 тисяч гривень: жителька Рівненщини попалася на гачок шахраїв

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.