Пт. Вер 20th, 2024

14.12.23

Ольга Данілюк, Павло Стецюк

Вогнегасники, запасні виходи та дотримання пожежної безпеки. Напередодні Різдва рятувальники оглядали храми Рівненщини, аби ті під час проведення Богослужінь були безпечними для парафіян. В скількох храмах уже встигли провести профілактичні бесіди та інструктажі з відповідальними особами, дивіться далі у сюжеті.

Напередодні Різдва рятувальники уже традиційно оглядають храми на дотримання правил пожежної безпеки. Особливу увагу звертають на те на якій поверхні стоять підсвічники.

А це означає, що у Свято-Воскресенському кафедральному соборі правила пожежної безпеки дотримані. Про це свідчить і те, що пожеж тут не траплялося, каже секретар Рівненської єпархії ПЦУ Сергій Лучанін.

Не з перевіркою, а лише для проведення інструктажів та профілактичних бесід рятувальники зайшли і в римо-католицький костел Святого Йоана Павла ІІ.

Оглянули працівники ДСНС і наявність та не захаращеність евакуаційних виходів. А ще укриття, в разі виникнення повітряної тривоги. Та все ж якби в культових спорудах не піклувалися про пожежну безпеку, головна відповідальність лежить на прихожанах храмів.

Почали оглядати рятувальники культові споруди 3 тижні тому. За цей час обійшли та провели профілактичні бесіди та інструктажі в понад трьохсот храмах області. Решту планують відвідати до 25 грудня. 

Читайте також: Залишив ритуальний вінок під дверима: 25-річного волинянина розшукують за погрози журналісту у Рівному

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.