Нд. Вер 8th, 2024

Телевізор чи YouTube?

Відомо, що зараз Олександр Педан веде власний соціальний проєкт на YouTube разом із донькою Лєрою. Він розповідає, що ця діяльність – це саме те, до чого він ішов багато років.

“Соціальна історія – це такий класний наркотик. Коли ти бачиш користь від того, що ти робиш, це неймовірний кайф. Це саме те, до чого я дуже довго йшов у своїй професійній діяльності. Це саме та монетизація, яку хотілося б бачити в сучасних реаліях. І це не тільки гроші”, – каже Педан.

Він додає, що сфера освіти – це не тільки навчальні заклади, а й соціальні мережі, де майже немає українського та україномовного контенту. Найбільша проблема з дитячим контентом на YouTube.

“Це те, що ми програли рашистам повністю. От я мрію створити екосистему для того, щоб в Україні з’являвся дитячий українськомовний контент, щоб виросли й наші блогери. І дитячі блогери, і дорослі, які граються з дітками, щоб вони говорили українською мовою, щоб вони були патріотично налаштованими. Щоб навіть інколи несли оту фігню ні про що, але щоб це було наше”, – пояснює Олександр.

До слова саме такий контент він хоче просувати й на телебачення та готовий робити це фактично задарма.

“Я готовий працювати за безцінь. І, звісно, ми туди будемо вкладати сенси. Так, я сивий, мені 41 рік, але я із задоволенням буду бігати з дітками та ставити їм запитання з української літератури чи географії”, – ділиться шоумен.

Та водночас додає, що над цим варто попрацювати й державі. Адже проблема українського телебачення в тому, що воно комерційне. Продюсери хочуть створювати те, що буде приносити рекламу, і вони зароблять гроші, пояснює Педан.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.