Сб. Лип 27th, 2024

Чому пакети все ще використовуються?

В Україні пакети є однією з найпопулярніших упаковок. Вироби відрізняються практичністю, універсальністю, довговічністю. Простіше кажучи, кульки покривають буквально всі потреби у зберіганні та транспортуванні населення, бізнесу. Незважаючи на всі переваги, пакети банан з логотипом, наприклад, із синтетичних матеріалів, виробляються дещо менше.

Сталося це на тлі численних проблем з екологією, а саме масовим забрудненням пластиком. Зазначимо, що навіть на тлі війни Україна активно просуває ідею необхідності сортування сміття, а також його подальшу переробку.

Чим відрізняються пакети? Крім форми, розмірів та характеристик – матеріалами. Так як повністю відмовитися від поліетилену поки неможливо, була представлена альтернатива у вигляді шарів, що біорозкладаються. Виготовлені вони з крохмалю і зараз доступні буквально у кожному маркеті. Їхня головна перевага в натуральних матеріалах, які при переробці не залишають після себе і сліду.

З чого зараз виготовляють пакети і чим вони відрізняються від тих, що були 10 років тому?

Якщо говорити про синтетичні кульки, то видів поліетилену побільшало. Це вплинуло поліпшення властивостей готового продукту. Наприклад, яку вагу можна переносити у пакетах? Окремі побутові кульки можуть запропонувати вантажопідйомність в 20 кг, а для промислового використання – ndash; до 30 кг. Все це можливо завдяки першокласній сировині, а також сучасному обладнанню, яке використовують професіонали.

На даний момент популярними залишаються такі види поліетилену:

  • Високого тиску. Дізнатись матеріал легко по гладкій поверхні. Достатньо стійкий на розрив. Найчастіше використовується для виробництва кульків «банан» та «петля».
  • Низького тиску – це всім знайомий шарудливий пакет майка з логотипом. Головна перевага у вантажопідйомності.
  • Середнього тиску. Комбінація двох вищеописаних матеріалів. Пропорції дають змогу досягти необхідних характеристик готового продукту.

Біорозкладні пакети – окремий вигляд. Вже зараз вони використовуються повсюдно. Нехай вони поступаються у міцності, але їх легко компостувати навіть у домашніх умовах із застосуванням спеціальних засобів.

У яких галузях використовують пакети і чому не переходять на альтернативи?

Використання пакетів у певних сферах обумовлено їх характеристиками.

  • Розміри пакетів на замовлення.

Наприклад, великі кульки необхідні для транспортування, а менші – зберігання або реклами.

  • Матеріали.

З чого робляться пакети? Наприклад, шарудіння, що шарудять, не підійдуть для транспортування овочів, а «банан» – Для упаковки нового айфона. Красива упаковка – це реклама та посилення позитивних емоцій від покупки.

  • Стійкість.

Опірність до вологи, прямим сонячним променям, хімічним сполукам робить пакети необхідними в харчовій промисловості, вони підходять для зберігання одягу.

  • Зберігання.

Вакуумні пакети, упаковка круп, використання спеціальних медичних стерилізаційних пакетів.

  • Друк на пакетах.

Реклама, святкова упаковка, залучення клієнтів.

Якщо розібратися, то кульки використовуються повсюдно, що робить їх незамінними в наш час.

Які пакети найпопулярніші в Україні у 2024 році?

Шарики «майка» та «банан» продовжують лідирувати. Екологічні пакети все частіше використовуються українцями, оскільки практично всі супермаркети перейшли на їхнє використання.

Які вимоги до пакетів в Україні? Відразу скажемо, що окремі види заборонені, а за використання загрожує штраф. Щоб підібрати найкращу упаковку для завдань бізнесу та потреб клієнтів, рекомендуємо звернутися до професіоналів торгової марки МПАК. Саме у них ви отримаєте докладну консультацію, точний підбір кульків, створення логотипу. Фахівці запропонують вигідні умови співробітництва та гарантують якості. Нічого дивного, адже торгова марка використовує у своїй роботі найкращу сировину, технології та обладнання.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.