Сб. Вер 21st, 2024

14.03.24

Павло Невесенко, Павло Стецюк

Розглянули понад 500 питань. Чергове засідання міської ради відбулося у Рівному. Серед основних – підтримка ЗСУ та земельні питання. Більше про пріоритетні завдання Рівнеради – у сюжеті.

Перед засіданням міськради секретар Рівнеради Віктор Шакирзян разом з депутатами передають дрони Мавік 3Т для військовослужбовців. Сьогодні партію дронів передали для 104 бригади тероборони, спецпризначенцям СБУ, поліції та нацгвардійцям. Офіцер 104 бригади ТРО Сергій Костинський зізнається, така допомога допоможе батальйонам бригади, які нині боронять нашу країну на південному та східному напрямках.

Свою партію дронів отримали і спецпризначенці Центру спеціальних операцій А Служби безпеки України. Робить це Рівненська тергромада не вперше. Володимир розповідає, передані дрони Рівненською міськрадою уже принесли свої плоди на полі бою.

Не залиши без дронів і Рівненських нацгвардійців. Військовослужбовець Андрій розповідає, дрони такого типу є дуже ефективними на фронті.

Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян розповідає, підтримка ЗСУ залишається пріоритетним завданням для міської влади. Додає, у цьому питання усі депутати одностайні не дивлячись на приналежність до різних партій. Раніше у Рівному прийняли програму виділення 500 мільйонів гривень на придбання дронів для ЗСУ. Відповідно до неї, Рівне зможе впродовж 2024 – 2025 років купувати для ЗСУ сучасні дрони різних моделей. Віктор Шакирзян запевняє, на цьому зупинятися не збираються.

До слова Рівнерада оголосила тендери на закупівлю портативних радіостанцій та антенних підсилювачів сигналу. Мова йде про суми 3 мільйони та 1 386 000 гривень відповідно. Аукціони відбудуться 21 березня. Потому Міська влада планує закупити старлінки для наших захисників.

Читайте також: У Рівному не продадуть 13 гектарів землі підприємству “Рівнеазот” (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.