Нд. Вер 8th, 2024

17.10.23

Владислав Стецюк, Павло Стецюк

“Дерево, що оживає”. З такою назвою презентували виставку скульптур у Рівному. Її автор відомий різьбяр Іван Коваленас. Разом з мистецтвом поєднує й роботу на атомній електростанції. Більше про митця, далі у сюжеті.

 У Рівному презентували виставку під назвою “Дерево, що оживає”. Лісовики, козаки, янголи та багато інших виробів представив рівнянам митець з Вараша Іван Коваленас.

Митець вже більше 40 років працює з деревом. У творчому доробку Івана понад 150 виробів. До ремесла його привів батько та брат.

Кожна робота майстра унікальна. Каже, деякі вироби може зробити за невеликий проміжок часу, а є скульптури над якими трудився не один рік.

Різьба з дерева – це справа всього життя Івана. Та разом з тим має постійну роботу, адже скульптури з дерева не приносить митцю дохід. Працює чоловік на Рівненській АЕС в професійному технічному училищі.

Вперше Іван Коваленас виставив свої роботи на подвірї Краєзнавчого музею ще 1992 році на музейних гостина. Відтоді від постійний гість цього заходу.

Нині Іван Коваленас мріє про власну майстерню. До слова, кожен охочий може відвідати дану виставку у Краєзнавчому музеї. Працюватиме вона до 17 листопада.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.