Сб. Лип 27th, 2024

Завдяки прокуратурі забудовник сплатить 480 тис. грн до бюджету Здолбунова. Про це повідомляють в прокуратурі Рівненської області.

Господарський суд Рівненської області задовільнив позов Здолбунівської окружної прокуратури, визнав недійсною частину договору про пайову участь та зобов’язав стягнути з забудовника 480 тис. грн до бюджету громади.

Наприкінці 2019 року міська рада неправомірно зменшила житлово-будівельному кооперативу розмір його пайової участі у розвитку інфраструктури міста, – встановили прокурори.

Зокрема, на момент укладення Договору законодавством передбачалась можливість такого зменшення лише на суму кошторисної вартості інженерних мереж або об`єктів інженерної інфраструктури, в той час, як сторонами Договору зменшено пайову участь замовника на вартість робіт по благоустрою території.

Внаслідок таких дій бюджет міста недоотримав майже пів мільйона гривень, а громаді Здолбунова цієї суми вистачило б, наприклад, для виготовлення проєктно-кошторисної документації капітального ремонту будівлі одного із закладів дошкільної освіти.

Читайте також: На Рівненщині правоохоронці викрили старателів за незаконним видобутком бурштину

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.