Сб. Лип 27th, 2024

08.12.23

Павло Невесенко, Андрій Дейнега

У Рівному знову виділили кошти на підтримку збройних сил України. Відповідне рішення сьогодні прийняли на сесії міської ради. Там депутати розглянули понад 150 питань. Втім, як наголосив секретар Рівнеради Віктор Шакирзян – підтримка наших військових, залишається пріоритетом для влади міста. Крім того, на засіданні проголосували за зміни до програми мобілізаційної підготовки та оборонної роботи, які дозволять місту ще більше допомагати ЗСУ. Павло Невесенко продовжить.

12 мільйонів гривень виділила міська влада Рівного на підтримку ЗСУ. За відповідне рішення проголосували на засіданні Рівнеради. Десять мільйонів підуть додатково на придбання дронів, ще два мільйони гривень як субвенцію виділять для однієї з військових частин Збройних Сил України. Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян переконує, допомога армії і надалі залишається пріоритетним питанням для міста.

Натомість до сесійної зали прийшли волонтери, які підтримали ініціативу міських обранців. І закликали ще більше допомагати ЗСУ.

Депутатка Катерина Марчук у відповідь наголосила, що стосується допомоги нашій армії, в сесійній залі міські обранці одностайні. Кошти для ЗСУ виділяють постійно, при цьому вимушені діяти у межах чинного законодавства.

Потому депутати проголосували за зміни до програми мобілізаційної підготовки та оборонної роботи. Віктор Шакирзян розповідає – це дуже важливий крок у допомозі військовим. Пояснює чому.

Розбіжності у депутатів виникли при розгляді питання щодо виділення земельної ділянки для будівництва споруд під потреби тролейбусного управління. Проти цього виступали екоактивісти, бо на ділянці є зелені насадження. Натомість в профільному управлінні розповіли, розширення території під будівництво потрібне для того аби в подальшому збільшити кількість тролейбусів які курсуватимуть містом.

Після обговорень та дискусій це питання вирішили додатково вивчити. Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян при цьому наголосив, потрібно зважити всі “за” та “проти” у даній ситуації. До розв’язання проблеми підключати усі профільні відомства. Запевнив, міська влада виступає за те, аби максимально зберігати зелені зони і в перспективі буде передбачати збільшення зелених насаджень у місті.

Читайте також: У Рівненській громаді відкрили першу “кризову кімнату”

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.